YELLOWSTONE

In het uitgestrekte natuurgebied van Yellowstone vormen zich iconische winterlandschappen. Zware sneeuwval bedekt de majestueus golvende bergen, dichte bossen en open weiden, waardoor onvergetelijke panorama's ontstaan. Bizons waden vastberaden met hun zware kop door diepe sneeuw om bij voedsel te komen, terwijl groothoornschapen hun weg vinden naar hoger gelegen voedselbronnen. De grimmige stilte wordt onderbroken door het geritsel van alerte coyotes die knaagdieren in de sneeuw opsporen. Dit alles vindt plaats in de schaduw van borrelende warmwaterbronnen zoals de betrouwbare Old Faithful Geyser, Morning Glory en de prachtig gekleurde Prismatic Spring.

Maar misschien wel de meest fascinerende bewoner van dit winterparadijs is de wolf. Deze geduchte roofdieren bewegen stilletjes door het landschap, perfect aangepast aan te harde omstandigheden met hun dichte vacht en grote poten die hen in staat stellen over sneeuw te lopen zonder erin weg te zinken. Ze leven in hechte roedels en vertrouwen op samenwerking om grotere prooidieren zoals elanden en bizons te vangen. Hun kenmerkende gehuil is een symbool van de wildernis geworden, een geluid dat zowel prachtig als huiveringwekkend is. 
Dit samenspel van uiteenlopende flora, fauna en natuurverschijnselen maken Yellowstone tot een buitengewoon spektakel tijdens de wintermaanden - één die net zo adembenemend is als hij divers is. Elk dier speelt zijn rol in dit ecosysteem, waaronder de indrukwekkende wolf, en draagt bij aan het wonder van dit voortreffelijke domein. En de beer mist alles van het winters schouwspel, want die is in een diepe winterslaap.
 
Deze reeks wordt nog verder aangevuld, indien nu reeds interesse, geef me een seintje, dan doe ik dit eerst.