De Camargue, gelegen in het zuiden van Frankrijk tussen de Middellandse Zee en de rivierdalen van de Rhône, is een plaats zoals geen ander. Het is Europa's grootste rivierdelta en staat bekend om zijn indrukwekkende biodiversiteit, met vochtige moerassen, glooiende duinen, uitgestrekte zoutpannen, diepe lagunes en weelderige rijstvelden die zich over een gebied van meer dan 930 vierkante kilometer uitstrekken.

Een toevluchtsoord voor honderden vogelsoorten, waaronder de iconische roze flamingo’s die in grote kolonies leven, vormt dit unieke ecosysteem ook een thuis voor de beroemde witte Camargue paarden en zwarte stieren.

De menselijke komst is ook niet onopgemerkt gebleven. Er zijn traditionele boerderijen genaamd 'manades' waar stieren en paarden worden gefokt. Daarnaast kun je de zoutpannen bezoeken waar het wereldberoemde 'Fleur de Sel' wordt gewonnen.

Met zijn unieke mix van natuurlijke schoonheid, rijke flora en fauna en traditionele cultuur is de Camargue zowel fascinerend als mysterieus - een wild paradijs dat wacht om ontdekt te worden.