GROENLAND

In de herfstperiode krijgt Groenland een bijna magische aanblik. Het landschap transformeert naar adembenemende kleurenspectra, variërend van goudgeel tot diep rood en bruin, als contrast tegen het altijd aanwezige sneeuw- en ijslandschap. 

Gletsjers en ijsbergen zijn iconische kenmerken van Groenland; machtige structuren die miljoenen jaren terug in de tijd gaan. Maar ze zijn ook indicatoren van klimaatverandering. De opwarmende temperaturen leiden tot het smelten van deze ijsformaties, wat zichtbaar is in toenemende scheuren en het luidruchtig afbreken van ijs. Ijsbergen zoeken daarna een nieuwe balans en de littekens van de vroegere waterlijn is duidelijk te zien.

De diversiteit aan wildlife floreert ook in deze periode - men kan een glimp opvangen van de majestueuze ijsbeer, stiekem navigerend over ijsschotsen. De sterke muskusos, goed aangepast aan de strenge koude omstandigheden, doorzoekt volhardend de open toendra op zoek naar voedsel. Zeehonden zijn vaak te zien, rustend op ijsschotsen of spelend in de wateren rondom Groenland.

Deze beeldenreeks wordt later nog aangevuld : landschappen in de toendra, muskusossen, zeehond, ijsbergen, mistboog... bij interesse en op aanvraag kan ik de reeks aanvullen. Neem dan even contact op met mij.